Zadnje čase se pogosto srečujem s pari, ki si želijo drugačno poroko, pa vendarle se sprašujejo, če le ni klasika tista za katero jima bo žal.

Stvar okusa, seveda. Ana in Jure sta bila zaprisežena klasiki, pa sta si 3 mesece pred poroko premislila in skupaj smo organizirali baročno poroko o kateri se bo govorilo še vrsto let. Bilo je kot v najlepšem romantičnem filmu, polno razkošnih detajlov in bogatih dekoracij. Svatje so se v svojih baročnih opravah sprostili in zabavali do poznih jutranjih ur.

Vse poroke imajo tematske niti, rdečo nit, ki se je držijo, bodisi na podlagi formalnosti ali sloga. Besede, kot so “formalne” in “priložnostne”, “moderne” in “tradicionalne” ter “rustične” in “muhaste”, se uporabljajo za opis različnih vrst praznovanj in pogosto vplivajo na odločitev načrtovalcev in prodajalcev pri projektu na katerem delajo. Kaj pa, če želite aktualno temo – na primer poroko, osredotočeno na referenco ali praznik pop kulture? Ali obstaja način, kako jo pripraviti, ne da bi prečkali mejo okusa? Menim, da se je treba držati reka »Manj je več« in te meje nikoli ne boš niti dosegel. Zakaj pa se tako veliko parov odloča za tematsko poroko?

Teme zbujajo določena čustva in  predstavljajo stvari, ki jih imate radi. Poroka je dogodek, ki je čustven, prehod v neko novo obdobje. Na ta dan si skupaj s svojimi najbližjimi »for the last time« kot otrok, sestra, brat, prijatelj, ki pripravi sprejem družine in partnerja v neko novo dimenzijo. Ta dan je samo vajin in vaju predstavlja v vsem kar sta.

gozdna poroka:

Povezana slika

vir: hyser.com.ua

travniška poroka:

Rezultat iskanja slik za meadow themed wedding

vir: www.browningbros.co.uk

baročna poroka:

Rezultat iskanja slik za baroque themed wedding

vir: pinterest

klasična poroka:

Rezultat iskanja slik za classic wedding

vir: www.insideweddings.com

poroka na biciklu:

vir: www.oddee.com

poroka pod vodo:

underwater wedding

vir: www.thailandcarsrentals.com